Szolgáltatásunkat a 2021.03.08-i korlátozások nem érintik, kiszállításunk zavartalan.

A koronavírus jelenléte miatt óvintézkedéseket vezettünk be, annak érdekében, hogy továbbra is lehetőségük legyen az otthonuk tisztántartására, ami jelen helyzetben kifejezetten ajánlott.

Minden kiszállítás előtt, gépeinket fertőtlenítjük! Az Ön, és családja, illetve a munkatársaink védelme érdekében, kollégáink a megfelelő védőfelszerelésben (védőszemüveg, szájmaszk, gumikesztyű) szállítják ki az Önök otthonába a takarítógépeket.

Megértésüket, türelmüket köszönjük.

Fuga tisztítás

Fugák tisztítása

Felújítás helyett is sokat tehetünk otthonunk szépségéért: tisztítsuk meg alaposan a fugákat és a csempék és járólapok újra teljes fényükben ragyognak majd.

A konyha és a fürdőszoba otthonunk két olyan helyisége, mely legjobban ki van téve a szennyeződéseknek. A mosogatás, a főzés, fürdés során a zsír és a kosz a burkolatot egyáltalán nem kíméli. A fuga porózus, nedvszívó anyag. A jó háziasszony hetente akár többször is felmos, a felmosáskor a folyamatosan elszennyeződő felmosó víz bekerül a fuga pórusaiba és elszürkíti a fugát. A fugákban baktériumok is megtelepszenek.

Fuga tisztítása házilag, minden háztartásban előforduló anyagok segítségével

A gyakoribb felmosáshoz, amely a fugán lévő elszíneződéseket sajnos nem távolítja el, használhatunk egyszerűen ecetes vizet, mely a kórokozókkal és a szagokkal is elbánik. 5l vízhez nagyjából 1 dl, 15-20%-os ecetre van szükség. Nincs ok aggodalomra, az ecet szaga hamar elillan, nem abban rejlik a szagtalanító hatása, hogy elfedi azt a sajátjával.

Másik módszer is létezik: Összekeverünk 4 evőkanál mosószódát, 2 evőkanál nátrium per karbonát, és kb. 4-5 dl forró víz legjobb, ha 60°C feletti, mert a nátrium per karbonát ennél a hőmérsékletnél fejti ki legjobban a hatását. Az ezekből készült masszát rákenjük a fugákra. Néhány percnyi száradás után, könnyedén letakaríthatjuk a szennyeződést.

Speciális vegyszerekkel is tisztíthatjuk elkoszolódott fugáinkat

Léteznek már készen kapható, speciális fugatisztító anyagok is, melyeket egyszerűen a fugára kell felvinnünk, mondjuk ecsettel. Majd egy kis idő múlva vizes ronggyal, vagy szivaccsal töröljük le a felületet. Ez után bő vízzel lemosva már tiszta fugát kaphatunk. Amennyiben az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, ismételjük meg a folyamatot. Fontos, hogy mindig a használati útmutatónak megfelelően járjunk el. Csak olyan fugázott felület esetén használjuk az adott szert, amit az útmutató ajánl. Nehéz munka, de a látvány megéri, egy tisztán tartott fuga nemcsak szép, de még higiénikus is. A kövezet végső tisztításához nem árt súrológépet használni, majd vízszívóval leszívni a felületről a koszos vizet.

Hogyan őrizzük meg fugáink tisztaságát?

Megakadályozhatjuk a korábban fáradtságos munkával megtisztított fuga újra szennyezetté váljon. Egyszerűen a tiszta fugára két rétegben fugaimpregnálót hordunk fel ami meggátolja a baktériumok elszaporodását a szennyeződés lerakódását. Erre a feladatra az egyik legjobb impregnálószer a Aqua Stop Pointing Protector.

Az olajos, makacs ragacsos szennyeződésekkel szemben is fel tudjuk venni a harcot, ez jó hír. Ehhez olyan tisztítót és impregnálót ajánlatos használni, ami ebben tud segíteni. Ilyen tisztító a Oil Stain Remover hozzá a Pointing Protector Max impregnálót különösen ajánljuk. Az eljárás megegyezik az előző impregnálás,tisztítás menetével.