A közeljövőben sajnos kiszállítást egyáltalán nem tudunk vállalni, kizárólag 1147 Budapest, Telepes utca 98. telephelyünkön tudjuk átadni a takarítógépeket.

Megértésüket, türelmüket köszönjük.

Fuga tisztítás

Fugák tisztítása

Felújítás helyett is sokat tehetünk otthonunk szépségéért: tisztítsuk meg alaposan a fugákat és a csempék és járólapok újra teljes fényükben ragyognak majd.

A konyha és a fürdőszoba otthonunk két olyan helyisége, mely legjobban ki van téve a szennyeződéseknek. A mosogatás, a főzés, fürdés során a zsír és a kosz a burkolatot egyáltalán nem kíméli. A fuga porózus, nedvszívó anyag. A jó háziasszony hetente akár többször is felmos, a felmosáskor a folyamatosan elszennyeződő felmosó víz bekerül a fuga pórusaiba és elszürkíti a fugát. A fugákban baktériumok is megtelepszenek.

Fuga tisztítása házilag, minden háztartásban előforduló anyagok segítségével

A gyakoribb felmosáshoz, amely a fugán lévő elszíneződéseket sajnos nem távolítja el, használhatunk egyszerűen ecetes vizet, mely a kórokozókkal és a szagokkal is elbánik. 5l vízhez nagyjából 1 dl, 15-20%-os ecetre van szükség. Nincs ok aggodalomra, az ecet szaga hamar elillan, nem abban rejlik a szagtalanító hatása, hogy elfedi azt a sajátjával.

Másik módszer is létezik: Összekeverünk 4 evőkanál mosószódát, 2 evőkanál nátrium per karbonát, és kb. 4-5 dl forró víz legjobb, ha 60°C feletti, mert a nátrium per karbonát ennél a hőmérsékletnél fejti ki legjobban a hatását. Az ezekből készült masszát rákenjük a fugákra. Néhány percnyi száradás után, könnyedén letakaríthatjuk a szennyeződést.

Speciális vegyszerekkel is tisztíthatjuk elkoszolódott fugáinkat

Léteznek már készen kapható, speciális fugatisztító anyagok is, melyeket egyszerűen a fugára kell felvinnünk, mondjuk ecsettel. Majd egy kis idő múlva vizes ronggyal, vagy szivaccsal töröljük le a felületet. Ez után bő vízzel lemosva már tiszta fugát kaphatunk. Amennyiben az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, ismételjük meg a folyamatot. Fontos, hogy mindig a használati útmutatónak megfelelően járjunk el. Csak olyan fugázott felület esetén használjuk az adott szert, amit az útmutató ajánl. Nehéz munka, de a látvány megéri, egy tisztán tartott fuga nemcsak szép, de még higiénikus is. A kövezet végső tisztításához nem árt súrológépet használni, majd vízszívóval leszívni a felületről a koszos vizet.

Hogyan őrizzük meg fugáink tisztaságát?

Megakadályozhatjuk a korábban fáradtságos munkával megtisztított fuga újra szennyezetté váljon. Egyszerűen a tiszta fugára két rétegben fugaimpregnálót hordunk fel ami meggátolja a baktériumok elszaporodását a szennyeződés lerakódását. Erre a feladatra az egyik legjobb impregnálószer a Aqua Stop Pointing Protector.

Az olajos, makacs ragacsos szennyeződésekkel szemben is fel tudjuk venni a harcot, ez jó hír. Ehhez olyan tisztítót és impregnálót ajánlatos használni, ami ebben tud segíteni. Ilyen tisztító a Oil Stain Remover hozzá a Pointing Protector Max impregnálót különösen ajánljuk. Az eljárás megegyezik az előző impregnálás,tisztítás menetével.