A közeljövőben sajnos kiszállítást egyáltalán nem tudunk vállalni, kizárólag 1147 Budapest, Telepes utca 98. telephelyünkön tudjuk átadni a takarítógépeket.

Megértésüket, türelmüket köszönjük.

Matractisztítás: milyen problémákat okozhat a szennyezet matrac

Matractisztítás: milyen problémákat okozhat a szennyezet matrac

Otthonunk alapos takarításához matracaink kitiszítása is hozzátartozik, legalább évente egy alkalommal ajánlott alaposan kitiszítani őket is a szokásos nagytakarítási feladatok elvégzése során.

A nyugodt, pihentető alvást nemcsak hálószobánk légköre, a levegő hőmérséklete, párnánk típusa, hanem matracunk tisztasága is nagyban befolyásolja. A legtöbb ember odafigyel az egészséges alváshoz szükséges körülmények meglétére: biztosítja a megfelelő hőmérsékletet, a csendet és sötétséget a szobában, a testalkatának legmegfelelőbb párnán alszik, a legkényelmesebb matracot választja, de nem gondol arra, hogy matraca, amelyen minden nap pihen, vajon eléggé tiszta e.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a rendszeres ágyneműcsere elegendő az alváshoz szükséges higiéniai feltételek biztosításához és nyugodtan pihennek le esténként abban a hiszemben, hogy tökéletes tisztaságot teremtettek. Azonban nem csak ágyneműnkre és a hálószoba tisztaságára kell odafigyelnünk, hanem ágybetétünkére is, amelyben koncentráltan telepednek meg a különböző baktériumok, gombák, vírusok, ízeltlábúak. Ezek az ágybetétünkben megtelepedett élősködők éjszaka, mozgásunk következtében felélednek, mi pedig belélegezzük őket, ami számos betegség elindítója és okozója lehet, mint például asztma, hörghurut, ekcéma. Az élősködőkön kívül szennyeződések is kerülhetnek matracunkra, mint például nyál, izzadtság stb., amelyek szintén kitűnő táptalajul szolgálnak a baktériumoknak és kellemetlen szagokat is eredményezhetnek.

Milyen betegségeket okozhat a nem megfelelően tisztított matrac?

  • tüdőbetegségek elindítója: ágybetétünkből mozgás során felélednek a különböző élősködők, amelyek tüdőnkbe kerülve nemkívánatos reakciókat váltanak ki,
  • meglévő tüdőbetegségek felerősítése: allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknél a tünetek felerősödnek,
  • bőrbetegségek, ekcéma: az elszaporodott baktériumok és a különböző szennyeződések bőrirritációt és egyéb bőrbetegségeket okozhatnak,
  • immunrendszeri betegségek: a nem megfelelő pihenés okozta kialvatlanság miatt gyengül az immunrendszer, így a szervezet könnyen betegségek célpontjává válik,
  • szellemi kimerültség: a nem megfelelő pihenés a koncentrációképesség zavarát, a figyelem csökkenését okozhatja.

Az ágybetétek tisztasága nemcsak azoknak fontos, akik valamilyen allergiás vagy asztmás jellegű betegségben szenvednek, hanem mindenki számára, hiszen a matracban megtelepedett élőlényekkel és szennyeződésekkel napi 8 órás szoros kontaktus alakul ki. Ha jobban belegondolunk, életünk egyharmadát matracunkon fekve töltjük, éppen ezért egészségünk szempontjából kulcsfontosságú szerepe van az élősködőmentes, tiszta ágybetétnek. Matracunk szakszerű tisztításával nemcsak komfortérzetünket növeljük, hanem megakadályozhatjuk komoly betegségek kialakulását és nyugodt, pihentető éjszakákban lesz részünk.

Hogyan tisztítsuk matracunkat?

Az egészséges pihenés elengedhetetlen feltétele tehát a rendszeres matractisztítás. A matracok kockázati tényezőt jelentenek az emberi egészségre, éppen ezért a vendéglátásban törvény szabályozza az ágybetétek tisztaságát, tisztításának gyakoriságát. Az egyéni háztartásokra, otthonokra semmilyen törvény, előírás nem vonatkozik a matracok tisztaságára vonatkozóan, pedig az egészségügyi kockázat ugyanúgy fennáll. Ezért nagyon fontos, hogy mi magunk ne feledkezzünk meg a rendszeres matractisztítás szükségességéről és tegyünk az egészséges pihenésért.

Sokan úgy gondolják, hogy a matractisztítás a matrac szellőztetéséből és kiporolásából, esetleg átporszívózásából áll. A porszívóval való alapos tiszítás fontos, azonban ez csak felületi megoldást jelent. A kémiai szennyeződéseket, mint pl. izzadtság, nyál, baktériumok, gombák, élősködők, egyéb anyagok, csak kémiai úton lehet eltávolítani. A kémiai tisztítás mélytisztítással történik. Ahhoz, hogy a mélytisztítás sikeres legyen, és meghozza a kellő eredményt, megfelelő kárpittisztító gépre van szükség.

Milyen gyakran tisztítsuk matracunkat?

Az ágybetétek tisztításának szükségessége legfőképpen az igénybevétel mértékétől függ. Nyilván olyan vendéglátó-helyeken, szállásokon, ahol gyakran cserélődnek az emberek, sokkal sűrűbben van szükség tisztításra a fokozottabb igénybevétel miatt. Ez félévente egy alkalmat jelent. A háztartásokban lévő matracoknál általánosságban elmondható, hogy az évenkénti ágybetét-tisztítás elegendő a komfortos és kockázatmentes pihenés eléréséhez. Azonban itt is előfordulhatnak olyan esetek, amikor gyakoribb tisztítás szükséges, pl. allergia fennállásakor, kellemetlen szagok esetén.

Miért érdemes tisztítógépet bérelni?

Tisztítógépeink ipari teljesítményüknek köszönhetően garantáltan 100%-os tisztaságot eredményeznek. Kiváló szívóhatásuknak köszönhetően még a szövetek legmélyéről is eltávolítják a korokozókat, szennyeződéseket. A kitűnő formatervezés által rendkívül könnyen kezelhetőek, mozgathatóak. Tisztítógépeinkkel gyorsan és kényelmesen kitakaríthatja matracát, anélkül, hogy időt veszítene. Cégünk az Ön által kért időpontra házhoz szállítja a kívánt gépet, így Ön akkor takarít, amikor csak szeretne, és olyan ritmusban, ahogy Önnek jó. Kiváló hatásfokú gépeinkkel tökéletes tisztaságot teremthet otthonában, nemcsak matractisztításhoz alkalmazhatja, hanem bármilyen szövet, kárpit tisztítására, legyen szó kanapék, fotelek, ágyak, szőnyegek, autókárpitok tisztításáról. Nincs szükség a matrac, szőnyeg vagy bútor szállítására, ugyanis házhoz jön a segítség. Önnek is fontos a gyorsaság, kényelem, elégedettség. Mi arra törekszünk, hogy ügyfeleink igényeihez maximálisan igazodva teljesítsük az elvárásokat és olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely megkönnyíti a mindennapokat. Tisztítógépeink ipari teljesítménye teszi lehetővé a teljesen szennyeződés- és kórokozómentes ágybetéteket, bútoraink, szőnyegeink újjászületését.

Felgyorsult világunkban a levegőszennyezés következtében sok káros anyagot lélegzünk be, tegyünk hát azért, hogy legalább otthonunkban ne kelljen a szervezet számára kockázatot jelentő gombákkal, baktériumokkal, élősködőkkel együtt élnünk. Béreljen tőlünk rendkívül kedvező áron takarítógépet és élvezze otthona üde illatát, gyönyörű bútorait, a felfrissült szövetek színvilágát és a makulátlan tisztaságot.